یکی از مشکلات شایع و بزرگ در محیطهای کاری، همکار حسود است. وقتی در یک مجموعه کاری، همکاری درآمد بالاتری دارد یا پاداش و تشویق چشمگیری دریافت میکند یا به موفقیت قابل توجهی دست مییابد و تحسین دیگران را بر میانگیزد، واکنش سایر همکاران به موضوع چگونه خواهد بود؟ مسلما واکنش افراد مختلف در چنین شرایطی یکسان نیست. عدهای خوشحال شده و وی را تحسین میکنند، برخی غبطه خورده و در دل آرزو میکنند کاش جای او بودند، تعدادی از افراد با انگیزه میشوند و تلاش خود را بیشتر خواهند کرد و البته بعضی از افراد شروع به حسادت میکنند. اگر شما هم جزو کارمندانی هستید که تجربه مواجهه با همکاران حسود را داشتهاید، پیشنهاد میکنیم راهکارهای آکسان پلاس را بخوانید.

همکار حسود را درک کنید!
قضاوت کردن فرد حسود را کنار گذاشته و به جای این کار، به تجربیات گذشته و کنونی شخص توجه کنید. زمانی که به دنبال علت رفتار شخص میگردید، گاهی متوجه میشوید فرد حسود، قربانی تفکر غلطی است که بر شخصیت او سایه افکنده است. برای مثال شاید در محیط خانواده به اندازه کافی مورد احترام نبوده یا شکستهای زیادی در زندگی شخصی و کاری خود تجربه کرده است. با درک این موضوع به راحتی میتوانید با وی کنار بیایید و رفتارهایش را درک کنید.
تغییر تصویر خود نزد دیگران
میتوانید تصویری را که همکاران از شما در ذهن خود ساختهاند، تغییر دهید تا حس حسادت آنها را کاهش دهید. اگر همکاران شما به خصوص همکاران حسود، حس کنند که شما فرد موفقی هستید که در عین حال خواستار موفقیت دیگران هستید، موفقیتهای شما با حسادت کمتری رو به رو خواهد شد.
زیر ذرهبین بردن خود
به رفتارهای خود فکر کنید. آیا رفتار خاصی کردهاید که حسادت دیگران را برانگیخته است؟ آیا پس از کسب موفقیت، به همکاران خود فخر فروختهاید؟ آیا تلاش کردهاید پیروزی خود را پررنگ جلوه دهید؟ ممکن است گاهی شما بدون این که متوجه باشید، دست به انجام کارهایی بزنید که حسادت دیگران را تحریک میکند. بهتر است این رفتارها را بشناسید و سعی کنید به تدریج آنها را کنار بگذارید.
تحسین همکار حسود
گاهی فرد حسود از مشکلات شخصیتی رنج میبرد، برای مثال از کمبود اعتماد به نفس رنج برده یا احساس حقارت میکند. شما میتوانید برای بهبود وضعیت، زمانی که کار خوبی از او مشاهده میکنید به تعریف و تمجید از وی بپردازید. با این کار انگیزه او بالا خواهد رفت، اعتماد به نفسش بهبود یافته و به تدریج فکر میکند او نیز راه پیشرفت دارد و دلیلی برای حسادت به دیگری وجود ندارد.
عدم دشمنی
ممکن است به شما حسد بورزند چون شما را تهدیدی برای خود به شمار میآورند. تلاش کنید همکاران حسود، شما را به عنوان یک «همکار» ببینند نه یک «رقیب کاری». شما هم باید همین دیدگاه را داشته باشید و در عمل نشان دهید، حس دشمنی و رقابت مخرب در شما وجود ندارد.
تبدیل حسادت به دسیسه
زمانی که حسادت همکاران هنوز به خطر تبدیل نشده است و حسدورزی محدود به نگاههای سرد و بیتوجهی به موفقیتهای شماست، میتوان تا حدی نسبت به این رفتارها بیتفاوت بود. اما زنگ خطر حسادت همکاران زمانی است که احساس کنید حسدورزی در حال تبدیل شدن به دسیسه و توطئه است. در چنین موقعیتهایی لازم است سپر دفاعی مناسبی برای خود ایجاد کنید. برای مثال در بین همکاران و افراد مافوق خود، دوستانی داشته باشید که به کمک آنها بتوانید اعتبار خود را حفظ و توطئه همکاران حسود را خنثی کنید.
سایر مطالب مرتبط با کار و شغل را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.