غربیترین شهر استان مازندران «رامسر» است. این شهر که در گذشته «سخت سر» نام داشت، از سمت شرق با تنکابن، از غرب با چابکسر، از جنوب با رشته کوههای البرز و از سمت شمال با دریای خزر همجوار است. رامسر در تابستان آب و هوایی گرم و مرطوب داشته و در زمستان سرد است. مجاورت با جنگل و دریا به این شهر زیبایی خاصی بخشیده است. این شهر دارای مناطق ییلاقی بسیار زیبا و خوش آب و هوا است. محصولات عمده رامسر برنج، مرکبات و چای میباشد. رامسر در دامنه جنگلی و زیبای البرز و سواحل زیبای دریای خزر با برخورداری از انوع جاذبه های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی با لقب «عروس شهرهای ایران» به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور شناخته شده است. در ادامه این مطلب از آکسان پلاس با زیباترین مناطق گردشگری رامسر آشنا میشوید.

جواهرده
یکی از مناطق زیبا در استان مازندران و شهرستان رامسر «جواهرده» است. در مورد نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد. در گذشته آن را جورده به معنی ده بالا در مقابل جیرده یعنی پایین ده معروف بوده است. جواهرده منطقهای تاریخی با جنگلهای سرسبز است که نیمی از سال پوشیده از برف و در فصل تابستان از هوای بسیار مطبوع برخوردار میباشد. این منطقه رویایی، شاهکار طبیعت و نگین فیروزه فام کوههای البرز به شمار میرود که از 3 جهت در محاصره کوه میباشد. این منطقه با وجود فاصله کم از دریای خزر، در ارتفاع قابل ملاحظهای از سطح دریا که حدود 2 هزار متر است، قرار دارد.
قله مارکو
«قله مارکوه» از سلسه کوه های البرز بوده و در 6 کیلومتری شرق رامسر و 3 کیلومتری ساحل دریا و محور ارتباطی تنکابن به رامسر واقع است. قله مارکوه با وسعت 600هزار مترمربع با انواع درختچهها، درختان انجیلی، بلوط، شمشاد و ازگیل پوشیده شده و ارتفاع قله از سطح دریا حدود 500متر است.شهر کتالم، چشم اندازهای زیبای آن به دریا، مزارع برنج و باغهای چای و مرکبات در شمال قله، تسلط به تپهها و ارتفاعات سرسبز البرز و روستاهای اطراف و رودخانه «نسارود» در شرق به این مکان موقعیتی ویژه بخشیده است.
بوستان جنگلی صفارود
مسیر دسترسی به این بوستان از ابتدای جاده جواهرده در میدان غربی شهر رامسر آغاز و پس از طی 9 کیلومتر و عبور از مسیری زیبا به این پارک در کنار رود صفارود میرسد. این بوستان در میان دره و در پایین جاده قرار دارد که پلههایی نیز برای ورود به آن از جاده ساخته شده است و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه خاصی بخشیده است.
تلهکابین رامسر
«تلهکابین رامسر» به عنوان بزرگترین تلهکابین کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی با 40 کابین به طول 2 کیلومتر امتداد دارد و توسط بخش خصوصی ایجاد شده است. تلهکابین رامسر تنها تلهکابین در خاورمیانه است که ساحل دریا را به ارتفاعات جنگلی متصل میکند. این تلهکابین که به واحدهای پذیرایی و اماکن تفریحی و گردشگری مجهز است با 50 کابین ظرفیت حمل 450 نفر در ساعت را دارد. تله کابین رامسر در 5 کیلومتری غرب رامسر و 300 متری شهر چابکسر قرار دارد.
موزه تماشاگه خزر
این عمارت به «کاخ مرمر» معروف بوده و در سال 1316 در میان باغی به مساحت 60 هزار متر که مساحت کاخ حدود 600 متر میباشد با شیوه معماری اروپایی بنا گردیده است. در داخل کاخ گچبریهای زیبا، سقف بسیار دیدنی با 4 ستون سنگی بزرگ خوشتراش، ببر سنگی، مجسمههای برنزی و مرمری، تابلوهای نقاشی عتیقه، فرشهای نفیس، کریستال، منبتکاریهای استادانه و آثار منحصر به فرد هنرمندان بزرگ ایران و جهان جهت بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است. در این باغ اولین نهالهای مرکبات اصلاح شده و گونههای گیاهی متفاوت و نایاب خارجی کاشته شده که این موزه را به یکی از باغهای منحصر به فرد ایران از نظر تنوع گونههای گیاهی تبدیل کرده است.
آبهای معدنی گرم
بخشهای گستردهای از مرکز شهر رامسر از آبهای گرم معدنی با خاصیتهای طبی و درمانی برخوردار است که گردشگران از این آبها بهرهمند میشوند. وجود این آب گرمها در نزدیکی ساحل دریا ویژگی منحصر به فردی به رامسر بخشیده است. در شهرهای «کتالم» و «سادات محله» نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجود دارد که برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است. «سادات محله» در فاصله 5 کیلومتری رامسر قرار دارد که زمانی «معاف محله» نام داشت و سپس به سید محله تغییر یافت و در چند دهه اخیر مبدل به سادات محله شد. این شهر به داشتن چشمههای آب گرم معدنی مشهور است.
گرسماسر
در مسیر رامسر به کتالم، جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوهترین ییلاق واقع در رامسر میرسد و نام آن «گرسماسر» است. گرسماسر قدمتی تاریخی دارد و در مسیر عبور کوهنوردانی است که جهت استفاده از مناظر طبیعی و زیبای «لپاسر» به قله 3600 متری و پربرف با شکارهای نایاب سماموس راهی میشوند.
سایر مطالب مرتبط با سفر و گردشگری را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.