در میان اعضای بدن، لبها عضو آسیبپذیرتری هستند. لب از پوست و مخاط تشکیل شده است، مخاطی که در معرض مستقیم آلودگیها و عوامل محیطی از جمله آلودگی، گرد و غبار، اشعه آفتاب، گرما و سرما، انواع غذاها و لوازم آرایشی است. حتی برخی بیماریهای تبدار داخلی، این عضو حساس بدن را مستعد خشکی و ترک خوردگی میکند. با کاهش رطوبت در لبها، خشکی و در ادامه ترک و شکاف همراه با درد و خونریزی در لب آشکار میشود. شاید به همین علت است که لبهای خشک و پوسته پوسته شده از اولین آثار تب، اسهال و همچنین نشانهای از کاهش میزان آب و مایعات بدن کودک بیمار تلقی میشود. با آکسان پلاس همراه باشید.

این ترکها در صورت استفاده نکردن از داروهای ضدمیکروبی و قارچی، ممکن است از شش ماه تا یک سال نیز تداوم داشته باشد. از سوی دیگر نور آفتاب نیز میتواند به عنوان عاملی جدی در خشکی و پوسته پوسته شدن پوست لب تلقی شود. به همین دلیل استفاده روزانه از ضد آفتابهای مخصوص لب در افرادی که به مدت طولانی در معرض اشعه خورشید هستند، توصیه میشود.
به یاد داشته باشید که سوء تغذیه ناشی از مصرف کم پروتئینها و همچنین مواد غنی از ویتامین B نیز میتواند از دلایل بروز خشکی لبها محسوب شود. همچنین مصرف برخی داروها چون داروهای شیمی درمانی، داروهای بیماریهای دیابت و نیز داروهای ضدتشنج میتواند با عوارضی چون خشکی لبها همراه باشد.
هرگز لبها را با بزاق دهان خیس نکنید
خشکی و پوسته شدن لبها به هر دلیلی از جمله اگزمای لب، حساسیت به نوع خمیر دندان یا رژ لب، حساسیت غذایی، عوامل میکروبی، کم آبی یا اشعه خورشید، راه حل آن خیس کردن مدام لبها از طریق بزاق نیست. این اقدام تنها برای مقطع کوتاهی منجر به مرطوب شدن لبها میشود و لبها بلافاصله دچار خشکی میشود و این خشکی به مراتب بیشتر بر لبها تاثیر خواهد گذاشت. همچنین از آنجا که ذرات بزاق خاصیت جذب و انعکاس اشعه ماورابنفش را دارد، می تواند شدت آسیب به پوست لب را نیز افزایش دهد. خودداری از تماس با مواد غذایی محرک، شست وشوی مرتب لبها و خشک کردن آنها با دستمال کاغذی نرم نیز میتواند از اثرات تحریک خوراکیها بکاهد. استفاده از کرمهای مرطوب کننده لب همچون وازلین و گلیسیرین که حاوی ضدآفتاب با فاکتور محافظتی حداقل 15 باشد نیز در کنترل خشکی و پوسته پوسته شدن لبها موثر است.
به طور کلی خانمها نیز در انتخاب لوازم آرایشی و بخصوص رژ لب که با پوست لبها تماس مستقیم دارد، باید بسیار دقت کنند و از رژلبهای استاندارد حاوی ترکیبات مرطوب کننده و ضدآفتاب و دارای خاصیت چرب کنندگی استفاده کنند که باعث نگهداری رطوبت لبها میشود.
جدی گرفتن ترکهای عمیق و زخم لبها
تداوم خشکی و ترک لبها در صورتی که با استفاده از مرطوب کننده و ضد آفتاب برطرف نشود، باید تحت بررسیهای تخصصیتری قرار بگیرد. اگر خشکی لبها همراه با زخم و سفتی روی لب باشد و به درمانهای معمول نیز پاسخ ندهد، باید مورد بررسی جدی از جهت بدخیمی و ابتلا به سرطان پوست لب قرار گیرد. بخصوص کسانی که سیگار میکشند، الکل مصرف میکنند یا به مدت طولانی در معرض آفتاب قرار دارند، باید نسبت به بروز ترک و زخمهای عمیق روی لب بسیار حساستر باشند.