دوچرخه ثابت و متحرک برای بدن تقریبا فواید یکسانی دارند. طبق تحقیقات انجام شده، دوچرخهسواری برای مغز هم فوایدی دارد که این پرسش را به ذهن می آورد: برای سلامت روان هم میتوان دوچرخه زد؟ خیلیها عاشق دوچرخهسواری هستند، چه بیرون از منزل و چه با دوچرخه ثابت، چون ضربان قلب را بالا میبرد، کالری میسوزاند و موجب فعالیت پاها میشود. با آکسان پلاس همراه باشید.

سلولهای سفید مغز را افزایش میدهد
به طور کلی مغز از دو نوع بافت تشکیل شده: بخش خاکستری که تمام سیناپسها درآن قرار دارد و مرکز فرماندهی بدن است و بخش سفید که با استفاده از آکسونها، بخشهای متفاوت سلولهای خاکستری را به هم وصل کرده و کانون ارتباطات است. هرچقدر سلولهای سفید مغز بیشتر باشد، سریعتر میتوانید ارتباطات مهم مغز را برقرار کنید، بنابراین هر چیزی که تعداد این سلولها را افزایش دهد خوب است. تحقیقی جدید در هلند نشان داده دوچرخهسواری دقیقا همین کار را میکند، یعنی فشردگی و موجب استحکام سلولهای سفید مغز شده و ارتباطات مغز را سرعت میدهد.
دوچرخهسواری چه فوایدی دارد؟
توجه داشته باشید دوچرخهسواری تنها روی سلولهای سفید مغز تأثیر ندارد. مطالعات نشان داده بعد از 12 هفته رکاب زدن، تنها این پاها نیستند که قوی میشوند، بلکه عامل «نوروتروفیک» که مربوط به مغز است نیز تقویت میشود. «نوروتروفیک»، پروتئینی است که مسئول کنترل استرس، خلق و خو و حافظه است. شما نه تنها بعد از یک دور دوچرخهسواری از نظر ذهنی و روانی احساس بهتری خواهید داشت، بلکه زیرکتر هم میشوید. دوچرخهسواری و رکاب زدن در کنار سایر تمرینات «آیروبیک» موجب رشد «هیپوکامپوس» که یکی از ساختارهای مغزی مرتبط با حافظه و یادگیری است، میگردد. پژوهشی که در دانشگاه «ایلینویز» صورت گرفته، نشان داده بود بعد از 6 ماه دوچرخهسواری روزانه، هیپوکامپوس مغز شرکت کنندهها، 2 درصد رشد داشته و حافظه و مهارتهای حل مسئله آنها هم 15 تا 20 درصد پیشرفت کرده است. این افراد اعلام کردند که نیروی تمرکز و توجهشان بیشتر شده است. تمام این فواید با کاهش عملکرد مغز که معمولا به بالا رفتن سن مربوط میشود، مقابله میکند. دانشمندان به این نکته اشاره کردهاند که مغز افراد تحت آزمایش نسبت به همسالان خود که دوچرخهسواری نکرده بودند، 2 سال جوانتر مانده بود.
سایر مطالب تناسب اندام را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.