بعد از مدتی در لوازم و مواد آرایشی شما اتفاقاتی میافتد که دیگر برای استفاده مناسب نیستند چون تبدیل به یک بستر خوب برای رشد باکتریها شدهاند. با آکسان پلاس همراه باشید.

توجه بیشتر
از جمله وسایل آرایش که باید به آن بیشترین توجه را داشته باشید، ریمل است. «جیم همر»، متخصص ترکیبات شیمیایی مواد آرایشی میگوید: «هربار که برس ریمل را بیرون میآورید، از آن استفاده میکنید و دوباره آن را سر جایش برمیگردانید، در این مسیر برس میزانی باکتری جذب میکند و آن را به درون ریمل میبرد.» وقتی باکتریها درون ریمل تجمع کنند، میتوانند باعث قرمزی، خارش یا حتی گاهی ورم ملتهب و گل مژه در ناحیه چشمها بشود. اگر میخواهید از سلامت ریمل خود مطمئن باشید هر 2 تا 3 ماه ریمل را عوض کنید. «پتی دابروف»، میگوید: «وقتی ریمل شما خراب میشود، بویی نزدیک به بوی گازوئیل از آن به مشام میرسد». هرگاه در چشمهای خود احساس ناراحتی کردید و نشانههایی از بعضی بیماریها را در آنها دیدید، باید نخستین کاری که میکنید دور انداختن تمام لوازم آرایشهای مربوط به چشم باشد، چون ممکن است بیماری به آنها سرایت کرده باشد. اگر بعد از یک یا دو روز خوب نشد، حتما به یک متخصص چشم مراجعه کنید.
داشتن منشا گیاهی
از آن دسته لوازم آرایشهایی که احتمال فاسد شدن آن بسیار کم است، پنکیک میباشد و میتوانید تا مدتها استفاده کنید. هر پنکیکی را حداقل میرتوان یک تا دو سال استفاده کرد. «نیکیتا ویلسون» میگوید: «بعضی از پنکیکهایی که منشا گیاهی دارند مقدار بسیار کمی آب دارند، بنابراین اگر آن را در اطراف محیطهای مرطوبی چون حمام قرار دهید احتمال رشد باکتریها در آن وجود دارد».
تشخیص خرابی از روی ظاهر
در رژلبها آبی وجود ندارد، بنابراین احتمال فاسد شدن آنها بسیار کمتر است، ولی از آنجا که این محصول مدام با لبها در تماس هستند، بهتر است هر سال عوض شوند. همچنین اگر به تازگی بیمار بودهاید بهتر است رژ خود را دور بیندازید. رژلبها مواد روغنی شکل دارند، بنابراین در طول زمان بوی روغن مانده میگیرند. باید بدانید ظاهر این محصول میتواند فاسد شدنش را نشان دهد و هرگاه احساس کردید در بافت و ترکیب رژ تغییری ایجاد شده، آن را دور بیندازید. یکی دیگر از نشانههای فاسد شدن، سفت شدن رژ است، به طوری که رنگدانههای آن به راحتی روی لب نمینشینند و اگر شما از آن استفاده کنید، ناصافی آن را احساس میکنید.
سایههای کرمی و مایع و دقت به آن
در صورتی که چشمانی حساس دارید یا به سلامت چشمهای خود اهمیت فراوانی میدهید و نمیخواهید قرمز شوند یا به خارش بیفتند، هر 3 ماه یک بار سایه چشم خود را عوض کنید. سایهها تقریبا فرمولی شبیه باقی پودرها مثل پنکیک و رژگونه دارند ولی از آنجا که با حساسترین قسمت بدن سروکار دارند، انتقال باکتریها به آن و بعد سرایتش به چشم میتواند بسیار خطرناک باشد، در مورد سایه چشمهای غیر پودری و کرمی باید دقت بیشتری هم داشته باشید، زیرا باکتریها بسیار سریعتر در آنها رشد میکنند، اگر با انگشت سایه میزنید قبلش کاملا دستهای خود را بشویید. علاوه بر این هر تغییر رنگ یا بو میتواند نشانه خراب شدن سایه باشد.
آلوده شدن بدون نشانه
خط چشم مایع یا مداد باید هر 3 ماه یک بار عوض شود. همانند سایه، خط چشم نیز نزدیک منطقهای حساس استفاده میشود و اگر به باکتریها آلوده باشد به راحتی آن را به چشم انتقال میدهد. اگر خط چشم شما آلوده باشد احتمال قرمزی، خارش و در موارد بد، التهاب به وجود میآید. البته از مداد چشم میتوان مدت طولانیتری استفاده کرد به این شرط که به طور مرتب آن را بتراشید.
جوش زدن
استفاده از کرمهای گریم یعنی میخواهید جوشها و جای آنها را بپوشانید و قاعدتا نمیخواهید باعث ایجاد جوش شوید، ولی باید بدانید که اگر از یک کرم گریم بسیار قدیمی استفاده کنید احتمال این که روی صورت شما جوش به وجود بیاید زیاد است. «نیکیتا ویلسون»، متخصص ترکیبات شیمیایی مواد آرایشی میگوید: «وقتی رنگ کرم شما کمی تغییر کند نشان میدهد که فاسد شده است و دیگر قابل استفاده نیست». کرمهای گریم مایع بهتر است بعد از یک سال دور ریخته شوند ولی از پودرهای گریم میتوان تا 2 سال استفاده کرد.
زود فاسد نمیشود
اگر در مواد تشکیل دهنده رژ گونه آب وجود نداشته باشد، میتوانید تا مدتها از آن استفاده کنید ولی اگر رژگونه شما کرمی باشد، باید هرسال آن را عوض کنید. «ویلسون» میگوید: «اگر میخواهید عمر رژگونه را زیاد کنید به طور مرتب برس آن را بشویید و رژگونه را در محیطی تاریک و خشک نگهداری کنید». اگر رژگونه مرطوب یا نمدار شود، احتمال رشد باکتریها در آن تسریع میشود. این رطوبت میتواند ازتماس برس با کرم پودر یا کرم صورت به رژگونه سرایت کند». «دابروف» میگوید: «وقتی شما رژگونه خود را روی کرم صورت یا کرم پودر میمالید، چربیها لابهلای موهای برس گیر میکنند و به رژگونه انتقال مییابند».