به دلیل تغییر سبک زندگی در سالهای اخیر، شیوههای تغذیه و کم تحرکی، آمار چاقی و اضافه وزن در میان افراد جامعه به خصوص دانشآموزان افزایش یافته و به یک معضل تبدیل شده است. نظر کارشناسان علوم تغذیه بر این است که چاقی در دوران کودکی و نوجوانی زمینهساز ابتلا به «دیابت نوع 2»، بیماریهای «قلبی-عروقی»، «سرطان» و عوارض «جسمی» و «اجتماعی» در بزرگسالی است. با آکسان پلاس همراه باشید.

در کودکان، «اضافه وزن» با بسیاری از خطرات بهداشتی مانند بیماریهای «قلبی و عروقی»، «فشار خون بالا»، «مشکلات مفاصل»، «مشکلات روانی»، «دیابت» و انواع «سرطان» همراه است، ولی این روزها یک تحقیق جدید، ارتباط بین اضافه وزن در دختران نوجوان و سطوح تحصیلی پایینتر در همه نوجوانان پیدا کرده است. این مطالعه توسط محققان در «استراتکلاید»، «داندی»، «گرجستان» و «دانشگاه بریستول» انجام و در مجله بینالمللی چاقی منتشر شده است. نتیجه این مقاله این است که نوجوانان، پدر و مادران، سیاستگذاران در آموزش و پرورش و بهداشت عمومی باید از تاثیر مادامالعمر آموزشی و اقتصادی در اثر بیماری چاقی آگاه باشند. هر چند این ارتباط در پسران کمتر روشن بود، اما این تیم میگوید: برای دختران نوجوان، ارتباط روشن است.
در سال 2012، بیش از یک سوم از کودکان و نوجوانان در ایالات متحده دارای اضافه وزن یا چاقی بودند که در نتیجه «عدم تعادل کالری» است و توسط فاکتورهای ژنتیکی و تحت تاثیر عوامل «رفتاری و زیست محیطی» میباشد. پروفسور «جان رایلی»، محقق اصلی و استاد در دانشگاه استراتکلاید در "UK" میگوید: کار بیشتری برای درک اینکه چرا چاقی با پیشرفت علمی منفی مرتبط است، مورد نیاز میباشد اما روشن است که نوجوانان، پدر و مادر و سیاستگذاران در آموزش و پرورش و بهداشت عمومی باید از تاثیر آموزشی و اقتصادی مادامالعمر ناشی از چاقی آگاه باشند.
محققان نزدیک به 6000 کودک را مورد ارزیابی قرار دادند. این شامل اطلاعات در مورد وضعیت وزن و حصول دانشگاهی در کودکان در سنین 11،13 و 16 سالگی بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که دخترانی که در سن 11 سالگی چاق بودند در سنین 11، 13 و 16 سال، پیشرفت تحصیلی پایینتری در مقایسه با کودکان با وزن مناسب داشتند. علاوه بر این، در موضوعات اصلی «زبان انگلیسی»، «ریاضیات و علوم» عملکرد تحصیلی پایینتر معادل درجه D به جای C داشتند. حتی پس از در نظر گرفتن عواملی مانند وضعیت «اقتصادی و اجتماعی»، «بهداشت روانی»، «IQ» و «سن شروع چرخه قاعدگی»، محققان دریافتند که این عوامل، ارتباط بین چاقی و پیشرفت تحصیلی را تغییر نمیدهد.
متاسفانه، هیچ رمز و رازی برای چاقی وجود ندارد. بسیاری از کودکان به سادگی با ورزش نکردن و یک رژیم غذایی با مواد غذایی بی ارزش مانند «شکلات»، «بیسکویت»، «چیپس»، «کیک»، «نوشابههای گازدار» و... چاق میشوند.
والدین و مربیان مدارس باید بدانند که از عوامل مهم مبارزه با چاقی در دوران کودکی تشویق به عادات غذا خوردن سالم در سنین پایین و فعالیت ورزشی مستمر است. مربیان و والدین با راهنمایی صحیح کودکان، میتوانند از خسارات مالی و جانی بسیار زیادی بکاهند.
سایر مطالب تناسب اندام را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.