همه دانستنیهای اندونزی را اینجا مطالعه کنید. هنگام فکر کردن به این کشور ممکن است سواحل زیبای بالی را به خاطر بیاورید یا جزیرهی کومودو و اژدهای معروفش، اما اندونزی فقط به این دو مورد خلاصه نمیشود. این کشور، جاذبههای زیادی برای عرضه دارد.

اندونزی کجاست؟
مساحتی حدودا دو کیلومتر مربعی بین اقیانوس هند و آرام را تصور کنید که بیش از 17000 جزیرهی کوچک و بزرگ در آنجا به چشم میخورند که در کنار هم، اندونزی را تشکیل میدهند. بزرگترین جمعیت مسلمانان دنیا در این جزایر زندگی میکنند و تنوع نژادی و فرهنگی هم درست مثل تعداد جزیرههایش بالاست. جزیرهی جاوا به خاطر اینکه پایتخت اندونزی در آن قرار دارد از اهمیت بالاتری برخوردار است. اندونزی با کشورهایی مثل گینهی نو، تیمور شرقی و مالزی مرز زمینی دارد و مردمش به بیش از 300 زبان محلی صحبت میکنند.
چه زمانی مناسب برای سفر به اندونزی است؟
اندونزی کشوری است استوایی که به طور کلی در طول سال دمای هوای آن بین 21 درجهی سانتیگراد تا 33 درجهی سانتیگراد متغیر است، اما در مناطق کوهستانی اندونزی، هوا خنکتر است. به طور کلی بهترین زمان برای سفر به این کشور ماههای «جولای و آگوست» یا «مرداد و شهریور» است.
راههای رسیدن به اندونزی
پرواز مستقیم به «جاکارتا» یا «بالی» راه اول برای رسیدن به اندونزی است. اما راههای دیگری هم وجود دارد. برای مثال اگر شما قصد دیدین جاذبههای طبیعی و فرهنگی آسیای شرقی را دارید، سری به مالزی و سنگاپور زده و از آنجا با کشتی به اندونزی بروید. البته پرواز به کالیمانتان، پاپوآ و تیمور غربی هم از دیگر گزینههای شما برای رفتن به اندونزی است.
جزایری با سس خشمزه
هر یک از جزایر اندونزی، زیباییهای خاص خودش را دارد، با این حال چند مورد از آنها حسابی معروف و محبوبند؛ «بالی»، «جاوه»، «کومودو»، «لومبوک» و «فلورس» از میان آنها بیشتر شناخته شدهاند.
فرهنگ اندونزی
فرهنگ مردم اندونزی با توجه به جغرافیای کشور اندونزی متنوع و متمایز است. جمعیتی حدود 200 میلیون نفر در جزایر اندونزی زندگی میکنند. مردم این کشور با گردشگران به راحتی ارتباط برقرار کرده و بسیار مهربان و قابل اعتماد بوده و آنقدر خونگرم هستند که بعد از اولین دیدار، از شما میخواهند که از اسم کوچکتان استفاده کنید تا صمیمیت بیشتری بینتان برقرار شود.
جزیرهی جاوا و مهمترین شهر آن یعنی جاکارتا
جاوا متراکمترین جزیرهی جهان بوده و بیش از 143 میلیون نفر را در خود جای داده که در میان دو جزیرهی «سوماترا» و «بالی»، کشور «بورنئو» در شمال و جزیرهی «کریسمس» در جنوب آن قرار گرفته است. این جزیره به خاطر فعالیت آتشفشانی شکل گرفته و علت نامگذاریاش قرارگیری جزیره در دریای جاوا است.
در غرب این جزیره، پایتخت اندونزی یعنی «جاکارتا» قرار دارد که از پرجمعیتترین و همچنین بزرگترین شهرهای اسلامی محسوب میشود. این شهر ابتدا یک شهر بندری کوچک بود اما به تدریج رشد کرد تا جایی که هم اکنون تبدیل به مرکز تجاری، صنعتی، سیاسی، اداری و حمل و نقل اندونزی تبدیل شده است. آب و هوای جاکارتا استوایی بوده و باد بهاریاش که از سمت دریا میوزد، هوا را بسیار مطبوع و دلنشین میکند. پارکها و باغهای زیادی که با پوششهای گیاهی پوشیده شدهاند و جانوران مختلف در آنها زندگی میکنند، از جاذبههای مهم جاکارتا است. البته در کنار این مناظر طبیعی، معابد و کاخهای قدیمی، جشنها و فرهنگ هندو هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب میکند.
تفریحات دریایی یکی دیگر از فعالیتهایی است که در روزهایی که در جاکارتا هستید، میتوانید به سراغشان بروید. تورهای قایقسواری، اسکی روی آب، غواصی، کشتیسواری و کایت سواری را حتما امتحان کنید.
مقصد بعدی «وگیاکارتا» است
اگر چه «جاکارتا»، مرکز سیاسی و اقتصادی جاواست، ولی «یوگیاکارتا» روح این جزیره است. «یوگیا» (نام دیگر این شهر) در جنوب جزیرهی جاوا قرار داشته و بیشتر به خاطر داشتن معبد «بوروبودور» معروف است؛ معبدی که بزرگترین پرستشگاه بوداییان جهان است. مرکز هنر کلاسیک و فرهنگ جاوه اینجاست و هنرهای مختلفی مثل طراحی پارچه، تئاتر، موسیقی و خیمهشببازی از دلایل دیگری برای معروفیتش است.
مهمترین جاذبهی شهر یعنی معبد «بوروبودو»
بزرگترین بنای تاریخی و پرستشگاه بودایی در جهان است که بین قرنهای هشتم تا نهم میلادی ساخته شد. این بنای مکعبی بسیار محکم بوده و مثل اهرام مثل، اندرونی ندارد. جمعا ده تراس دارد که شش تراس پایینی، پلانی مکعبی دارند و چهار تراس بالایی، به صورت مدور ساخته شدند. دیوارها با کندهکاریهایی که زندگی زودا و تجسمهای تناسخ او را نشان میدهند، تزئین شدند و جمعا 432 تندیس بودای نشسته در نقاط مختلف طبقات معبد به چشم میخورد.
«پِرامبانان» معبدی برای هندوها
قرن دهم میلادی معبدی توسط پادشاه جاوا، ساخته شد که به «پرامبانان» معروف گردید. براساس باور و اعتقاد هندوها، سه طبقهی اجتماعی وجود دارد و همین عقیده در ساخت معبد هم تاثیر داشته است. طبقهی زیرین معبد، مکانی نامقدس و متعلق به افراد پایین دست جامعه و حیوانات بوده است. طبقهی میانی مخصوص کسانی است که توانستهاند از تاریکی طبقهی زیرین نجات پیدا کنند و بالاترین طبقه همان جایی است که افراد به آرامش رسیدهاند. بنابراین مقدسترین طبقهی معبد، همین طبقه است. پرامبانان دارای 240 معبد است و ارتفاع زیادش یکی از دلایل شهرتش است.
جزیرهای برای اهل آرامش یعنی «بالی»
جزیرهی «بالی» در اندونزی دنیای خودش را دارد؛ از طبیعت خارقالعاده و زیبایش که محل خوبی برای پیدا کردن آرامش است تا رستورانهای شیک و ارزان. میگویند اینجا زیباترین جزیرهی اندونزی است که بین اقیانوس آرام و هند قرار داشته و از افراد محلی خود جزیره تا استرالیاییها در آن ساکن هستند. البته رشد صنعت توریسم در این منطقه، به دگرگونی نژادی و فرهنگی کمک کرده است.
مرکز اداری جزیرهی بالی، شهر «دینپازار» است که بزرگترین شهر هم محسوب میشود. طبیعت زیبا، پوشش گیاهی، دنیای زیر آب حیرتانگیز، شالیزارهای پلکانی برنج، رودها و آبشارها از جاذبههایی است که باعث معروفتیش شده است.