کمپانی شیائومی را یکی از پدیدههای دهه اخیر میدانند که با تولید محصولات متنوع در رنجهای گوناگون توانسته بازار خیلی خوبی را در دست بگیرد. این شرکت چینی که تمرکز فروش خود را روی بازار بزرگ چین قرار داده است، موفق شد رتبه نخست فروش در این کشور را نیز به دست آورد ولی پس از مدتی این رتبه را از دست داد.

شیائومی در چند سال اخیر تلاش کرده تا فروش خود را به خارج از مرزهای چین نیز گسترش دهد و حتی در کشورمان با نمایندگی «آسوشید تجارت» وارد بازار شد. البته میتوان مهمترین عامل فروش شیائومی در ایران را به حمایت بزرگترین اپراتور همراه کشورمان نسبت داد که باعث شد کاربران زیادی به واسطه طرحهای فروش همراه اول، با آن آشنا شوند. محصولات این کمپانی بیشتر از همه به خاطر مقرون به صرفه بودن و به نوعی ارزش بالا در مقابل بهای پرداختی، به موفقیت دست یافتند ولی گوشیهای شیائومی کاملا بدون اشکال نیستند. آکسان پلاس در ادامه 5 دلیل خوب نبودن گوشیهای شیائومی در ایران را بیان میکند.
هیچ ارزانی بیدلیل نیست!
زمانی که گوشی شیائومی به خصوص در بخش رده بالای آن را در دست میگیرید، در نگاه اول طراحی وجنس گوشی توجه را به خود جذب میکند. در واقع سازنده میداند اکثر مشتریان در همان لحظه نخست به دست گرفتن یک گوشی هوشمند، تصمیم قطعی را درباره خرید آن میگیرند. اما پس از خرید و در طی مدت زمان استفاده، متوجه میشوید که دارای بدنه بسیار ضعیفی بوده و در برابر ضربات وارد شده خسارت بیش از حدی دیده و به سرعت دچار فرو رفتگی و آسیب میشود.
نمایندگی گران فروش
اگر قصد دارید گوشیهای شیائومی را در بازار ایران خریداری کنید، با دو نکته منفی روبه رو خواهید شد. اولا زمان ورود رسمی محصولات این شرکت توسط نمایندگی فاصله بسیار زیادی با عرضه جهانی آن دارد و چه بسا زمانی که اخبار معرفی پرچم دار جدید اعلام میشود، گوشی قبلی به تازگی وارد بازار شود. دومین نکته، تفاوت قیمت نسبتا زیاد آن با محصولات بدون گارانتی است که باعث میشود تا مزیت اصلی شیائومی در مقرون به صرفه بودن هم از بین برود. در واقع بسیاری اوقات این اختلاف آنقدر زیاد است که شما گارانتی این شرکت که کارنامه چندان روشن و درخشانی هم ندارد نادیده گرفته و نسخه بدون گارانتی آن را انتخاب میکنید.
رابط کاربری و آپدیتهای متناقض
بیشتر گوشیهای هوشمند تولیدی شیائومی، از سیستم عامل محبوب اندروید استفاده میکنند. رابط کاربری اختصاصی شیائومی که طرفداران و البته منتقدان زیادی هم دارد بر رویش نصب شده و عرضه میشود. اما ظاهرا وجود یک رابط کاربری نسبتا سنگین باعث شده تا عملکرد آن مورد پسند همگان نباشد و شباهت بسیار زیاد با iOS، انتقادات زیادی را متوجه آن ساخته است. آپدیت های عرضه شده برای گوشیهای شیائومی بسته به منطقه عرضه شده دارای تفاوت بسیار زیادی است، به طوری که ممکن اس یک گوشی به روزرسانیهای زیادی داشته باشد ولی همان مدل که کاربر از مکان دیگری خریداری کرده است، آپدیتی دریافت نکند!
عدم اصالت محصولات
شیائومی، شرکتی است که در تعداد زیادی از محصولات خود تقلید را برای پیشرفت برگزیده است و به جز برخی کالاهای خاص، راه پیشرفت و فروش بهتر را بر این اصل استوار کرده سات که ببیند مردم چه چیزی را از سایر کمپانیها پسندیدهاند، همان را تقلید کرده و بسازد! در همان ابتدای ورود به بازار، بسیاری محصولات آن را به شبیهسازی از روی اپل متهم میکردند و حتی رابط کاربری آن را نزدیک به iOS میدانستند. جالب است بدانید این کمپانی در آخرین پرچمدار خود یعنی Mi6، با حذف جک 3.5 میلیمتری هدفون، بار دیگر نشان داد که اپل را به عنوان یک الگوی تقلید همیشه مدنظر قرار میدهد!
خرابی قطعات به مرور زمان
به طور میانگین هر کاربر در ایران، حدود 2 سال از یک گوشی استفاده میکند. در این بین به طور حتم انتظار از گوشی هوشمند، این است که در طی این مدت زمان نه چندان بلند، به خوبی کار کند. البته خرابی در بین تمام گوشیها وجود دارد اما برای برخی از محصولات بیشتر است و همین نشان از کیفیت پایین آن دارد. البته به طور حتم هستند کسانی که گوشی شیائومی آنها دچار مشکل نشده اما در حالت کلی، درصد خرابی و ایرادات در محصولات شیائومی بیشتر است.