نوزادان شبیه مادر یا شببیه پدر چه تفاوتی با هم از نظر سلامتی دارند؟ تحقیقات جدید نشان دهنده این است که کودکان شبیه پدرشان در سن یک سالگی به طور قابل توجهی سالمزتر هستند. مطالعهای نشان داد، کودکانی که شبیه پدرشان هستند احتمال کمتری دارد دچار آسم شوند و به پزشک یا اورژانس مراجعه کنند و در صورت پذیرفته شدن در بیمارستان، دوره نقاهت آنها در بیمارستان کوتاه است. با بخش دانستنیهای کودک سایت آکسان پلاس همراه باشید.

جالب است بدانید پدرانی که بیشتر از دو و نیم روز در ماه با فرزندان خود زند گی نمیکنند، اگر فرزندانشان شبیه آنها باشند، فکر میکنند به خاطر این است که از لحاظ ژنتیکی با فرزندان خود ارتباط دارند و همین خرسندی از شباهت او باعث میشود آنها توجه بیشتری به نیازهای سلامتی نوجوانان خود کنند و میزان آسیب را کاهش دهند.
پروفسور «سولومون» از دانشگاه «بینقامتون» در نیویورک گفت: «پدران در بزرگ کردن کودک اهمیت دارند و نقش خود را در سلامت کودک میبینند، جالب است بدانید که سلامتی کودکانی که شبیه پدرشان هستند وضعیت بهتری دارد».
پروفسور "Polachek" گفت: «وقتی کودک شبیه پدر به نظر میرسد، یک شاخص سلامت در حال پیشرفت پیدا میکنیم. فراموش نکنیم که حضور پدر در رشد کودک اهمیت خاصی دارد».
دیدارهای مکرر پدر اجازه میدهد تا والدین زمان بیشتری را برای مراقبت و نظارت، جمع آوری اطلاعات درباره سلامت کودک و نیازهای اقتصادی بگذارند. این مطالعه بر اهمیت نقش پدر بر سلامت کودک تاکید دارد و بیان میکند نوزادان شبیه به پدرشان در ابتدای تولد احتمالا زمان بیشتری را با پدرشان سپری کرده و همچنین سالمتر خواهند بود. محققان امیدوارند پدران از این رویه در بهبود سلامت کودک خود حمایت کنند.
همچنین پروفسور "Polachek" افزود: «تلاشهای بیشتر برای تشویق پدران برای درگیر شدن مداوم با فرزندان از طریق کلاسهای والدین، آموزشی، بهداشتی و آموزش شغلی برای افزایش درآمدها انجام میشود. والدین مثبت تعامل اجتماعی را پوشش میدهند، مانند خواندن، بازی کردن با کودکان و یا عوض کردن پوشک».
نحوه انجام تحقیقات
در ابتدا محققان در سه روز اول تولد نوزادان 456 خانواده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند، پدر و مادر بچهها از هم جدا شده بودند. با این که مادر بهترین مراقب آنها بود، هر دو پدر و مادر کودکان گزارش دادند که جوانان شبیه پدرشان هستند، این خانوادهها به مدت یک سال مورد بررسی بودند.
مطالعات نشان داد کودکانی که در خانههای محروم از حضور پدر زندگی میکنند صرف نظر از دوره نوجوانی و جوانیشان که چقدر راحت بودهاند، رفاه و آسایش کمتری دارند. همچنین محققان معتقدند که محرومیت کودکان از حضور پدر موجب استرس و التهاب در بزرگ سالی میشود که سلامت و ایمنی کلی آنها را به خطر میاندازد.
سایر مطالب مرتبط با دانستنیهای کودک را در بخش کودک سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.