همانطور که میدانید افسردگی به عنوان یکی از مشکلاتی که امروزه ردههای سنی نوجوانان را نیز درگیر کرده است برای خانوادهها تبدیل به دغدغهای مهم گشته است. برای همین مطالعات در این زمینه افزایش یافته تا هر عامل حتی کوچک و به نظر ساده شناسایی شده و برای جلوگیری از بروز این مشکل روانی رفع شود. با آکسان پلاس همراه باشید.

پیش از این علل اصلی ابتلا به افسردگی را مشکلات خانوادگی، شکستهای عاطفی و حتی قرار گرفتن در شرایط سخت مالی میدانستند اما امروزه دلایل بسیار دیگری به عنوان عامل افسردگی شناخته شده است که جدیدترین تحقیقات در این زمینه نور موجود در اتاق خواب را مورد بحث قرار داده است و طبق این تحقیقات کوچکترین نور در اتاق خواب باعث افسردگی شما میشود.
طبق جدیدترین تحقیقات، هرگونه نور در اتاق خواب، از نور خارج شده از شکاف پرده تا یک فلاش از گوشی هوشمند شما میتواند راه را برای افسردگی هموار کند. محققان متوجه شدند حتی کوچکترین نشانهای از قرار گرفتن نور در اتاق خواب در طول شب میتواند باعث ایجاد علایم افسردگی با گیج کردن ساعت بدن شود.
مطالعات پیشین، قرار گرفتن در معرض نور شبانه را به اختلال در چرخه خواب ربط میدانند، از این رو برای توضیح این که چگونه این تاثیرات افسردگی را تحت تاثیر قرار میدهد مطالعات و بررسیها ادامه یافت. تحقیقات با مدیریت دکتر «کانجی» و روی 863 نفر بزرگسال و مسن با میانگین سنی 72 سال انجام شد که پیش از این تحقیقات هیچ نوع علائمی از افسردگی، اضطراب و یا احساس ناراحتی مداوم نداشتند. در آغاز این مطالعه دو ساله آنها سطوح نور را در اتاق با قرار دادن متر نور در بالای تخت خوابشان اندازهگیری کردند تا میزان نوری که سوژه هنگام خواب دیدن خواهد دید را تعیین کنند. حدود 710 تن از شرکتکنندگان در یک اتاق کاملا تاریک میخوابیدند، در حالی که بقیه افراد شب در معرض نور قرار گرفتند.
از شرکتکنندگان خواسته شد تا دفتر خاطرات خواب و بررسیهای تکمیل شده را داشته باشند که رشد علائم افسردگی را کنترل کنند. محققان دریافتند که در مقایسه با گروه قرار گرفته در فضای تاریک، افرادی که در معرض بیش از 5 نور در شب هستند، خطر ابتلا به علائم افسردگی را دارند.
این اولین مطالعهای نیست که نور شبانه را به اختلال وضعیت مرتبط میکند. تحقیقات منتشر شده در موضوع تحقیق مغز در سال 2009 نشان داد موشهایی که در اتاق پر نور 24 ساعت قرار گرفتند نسبت به آن دسته که چرخه طبیعی داشتند، علائم افسردگی بیشتری دارند. به خوبی مشخص است که قرار گرفتن در معرض نور در شب، میتواند منجر به محرومیت از خواب و بروز افسردگی شود. تحقیقی که در ژورنال گزارش فیزیولوژیکی منتشر شد نشان داد که قرار گرفتن در معرض نور قبل از خوابیدن، تولید هورمون ملاتونین را کاهش میدهد.
تحقیقات مختلط در مورد اینکه آیا محرومیت از خواب میتواند موجب افسردگی شود یا خیر صورت گرفته است. برای مثال، تحقیقی که در ژورنال رفتار درمان و درمان تجربی منتشر شد، افرادی را پیدا کرد که کمتر از هشت ساعت در شب میخوابند و بیشتر در معرض افسردگی و عصبانیت هستند. با این حال، تحقیقات انجام شده توسط محققانی در دانشگاه پنسیلوانیا در سال 2017 نشان داد کمبود خواب میتواند در واقع علائم افسردگی را در عرض 24 ساعت بهبود بخشد.
طبق گفته محققان، روشن نیست چگونه نور در شب با علائم افسردگی مرتبط است. با این حال، دکتر "Obayashi" گفت کاهش «ملاتونین» به دلیل نور ممکن است دارای پیامدهای روانی باشد.
سایر مطالب مرتبط با سلامت روان را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.