جالب است بدانید که طبق نتایج آخرین مطالعات دانشمندان، کمخوابی ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. واقعیت این است که تنها یک شب بی خوابی باعث ایجاد پروتئینی میشود که با شرایط ویران کنندهای به نام فراموشی ارتباط دارد. با آکسان پلاس همراه باشید.

طبق آخرین تحقیقات، مطالعه روی 20 نفر نشان داد، شبی بدون خواب باعث افزایش پروتیین «بتا» در بخشی از مغز تا 5 درصد میشود و به گفتهی آنها، همین عاملی است آغازکننده برای ابتلا به آلزایمر.
اولین عامل و علت بروز آلزایمر میتواند یک شب بیخوابی باشد
به طور کلی افرادی که دارای حافظه متوسط هستند، 21 درصد از «بتا آمیلوئید» را بیشتر در مغز نسبت به افراد مسن سالم دارند، در حالی که افرادی که مبتلا به بیماری «آلزایمر» هستند دارای بیشتر از 43 درصد از «بتا آمیلوئید» هستند. مطالعات، تغییرات مغزی مشابهی را در موشها نشان دادهاند.
این اولین بار است که تغییرات مغزی مربوط به آلزایمر پس از یک شب بیخوابی در مغز انسان را نشان میدهد. خواب در پاکسازی «بتا – آمیلوئید» حیاتی است و میتواند "clumps" را در مغز تشکیل دهد تا مسیرهای مهم حافظه را مسدود کند. با این حال، مشخص نیست که آیا اثرات یک شب بی خوابی طولانی است یا فقط بعد از آن دیده میشوند.
اغلب تغییرات مغزی که در حیوانات دیده میشوند، در انسانها تکرار نمیشوند. افزایش «بتا – آمیلوئید» در مغز افرادی مشاهده شده است که به خواب رفته بودند که احتمالا یک فرآیند مضر است. پیشبینی منطقی براساس این نتایج میتواند این باشد که عادتهای بد خواب، ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را ایجاد میکنند.
تاثیرات بی خوابی بر 20 نفر سالم درسن 22 تا 72 سالگی را در طی دو شب توسط محققان بررسی شد. یکی از آن شبها به گروه اجازه داده شد تا از ساعت 10 شب تا 7 صبح بخوابند، در حالی که در روز دوم، آنها تمام طول شب را بیدار بودند. بعد از بررسی، مغز افزایش قابل توجه «بتا - آمیلوئید» در دو منطقه از مغز که در برابر بیماران آلزایمر، آسیبپذیر هستند را نشان داد.
در واقع «هیپوکامپ» نقش کلیدی در حافظه دارد، در حالی که «تالاموس» به عنوان مرکز پخش سیگنالهای عصب حرکتی و حسی عمل میکند.
در تحقیقتن انجام شده، پس از یک شب بیخوابی، این گروه پنج درصد بیشتر «بتا – آمیلوئید» در مقایسه با افرادی که شب استراحت کاملی داشته باشند، دارند. دانشمندان معتقدند که خواب میتواند نقش مهمی در سیستم دفع پسماند طبیعی ایفا کند که مواد مضر بالقوه شامل «بتا – آمیلوئید» را از مغز پاک میکند.
شواهد رو به رشدی از ارتباط بین اختلال خواب و بیماری آلزایمر وجود دارد. اما جدا کردن علت و معلول برای تعیین اینکه آیا مشکلات خواب ممکن است باعث ایجاد تغییر مغزی یا برعکس شوند، دشوار است. مطالعه نشان داد یک شب بیخواب میتواند سطح مشخصه پروتئین را افزایش دهد. خوابیدن برای محدود کردن ساخت این پروتئین در مغز اهمیت دارد. همین پژوهش ثابت میکند که این افزایش، مربوط به دو ناحیه از مغز انسان یعنی «هیپوکامپ راست» و «تالاموس» است که تغییرات یادشده در آنها میتواند به ابتلا به «آلزایمر» بینجامد.
تیم آکسان پلاس شما را به خواندن سایر مطالب بخش زندگی سالم دعوت می نماید.