یکی از خواستههای دیرینه بشریت مقابله با پیری بوده و آزمایشات اولیه دانشمندان با سلول های بنیادی بر روی انسان خبر از امکان عملی شدن این خواسته میدهند. تاکنون دو فرآیند درمان به کمک سلول های بنیادی که کاملا آزمایشی بوده و به عنوان تستهای اولیه روی انسان انجام شدهاند، نشاندهنده موفقیت روش ابداعشده توسط دانشمندان برای مقابله با پیری هستند. نتایج به دست آمده، علاوه بر مطمئن کردن محققان از ایمنی این آزمایشها برای انسان، بازدهی بالایی در معکوس کردن سیستمهای مرتبط با پیر شدن و مبارزه با فاکتورهای اصلی افزایش سن داشتهاند. از مدتها پیش پژوهشگران به دنبال ابداع دارویی برای مبارزه با جنبههای گوناگون پیری بودهاند و اکتشافات اخیر که به طور دقیق بر روی بازگرداندن موهای بدن به حالت اولیه و بهبود آمادگی جسمانی افراد متمرکز است، با نام درمان مقابله با پیری به کمک سلول های بنیادی شناخته میشود.

بر اساس اطلاعات منتشرشده ، سلول های بنیادی «مسنچیمال» "MSC" که به صورت معمول برای درمان انواع مختلفی از بیماریهای مرتبط با سرطان و مشکلات قلبی استفاده میشوند، این بار برای کاهش ضعف جسمانی در افراد مسن به کار رفته و فرآیند مربوط به استفاده از آنها به عنوان اولین درمان از این دسته پروسههاست که به کسب تاییدیهی سازمان غذا و داروی آمریکا نزدیک شده است. بخشی از جزئیات این روش مقابله با پیری مربوط به بیرون آوردن سلول های بنیادی «مسنچیمال» از مغز استخوان افراد بالغ و تزریق آن به اشخاص مسنی با میانگین سنی 76 سال است. طبق اخبار منتشر شده، فاز اول و دوم درمان آزمایشی انجامشده بر روی داوطلبان هیچ تاثیرات منفی بر روی سلامت افراد مسن مورد آزمایش نداشته است.
داوطلبان گروه اول شامل 15 فرد مسن بود که سلول های بنیادی ذکرشده را از اهداکنندگان بین سنین 20 تا 45 سال دریافت کردند. حدودا شش ماه پس از انجام آزمایش، کیفیت زندگی و وضعیت سلامتی تمامی بیماران بهبود یافت. برای گروه دوم داوطلبان، شرایط آزمایش کمی متغیر بود و برای افزایش اطمینان از تاثیرات مثبت فرآیند، تعدادی از داوطلب به جای درمان اصلی، «دارونما» یا «پلاسیبو» مصرف کردند. در این حالت هم نتایج به دست آمده طبق اظهارات دانشمندان شگفتانگیز بود و سلامت هیچ یک از بیماران به خطر نیفتاد. البته دو گروه قبلی، آخرین بیماران تحت درمان این روش برای مقابله با پیری نیستند و اعلام شده است که در سری بعدی، 120 داوطلب در ده مکان مختلف و مجزا مورد آزمایش قرار میگیرند. پس از این مرحله، در یک فاز نهایی روش ابداعشده بر روی تعدادی فرد مسن دیگر هم اجرا خواهد شد و در صورت موفقیت، اقدامات بعدی برای گرفتن تاییدیه نهایی از سازمان غذا و دارو انجام میشود.
سایر مطالب بخش جالب انگیز سایت آکسان پلاس را مشاهده نمایید.