در واقع دلایل مختلفی می تواند باعث عصبانیت افراد شود، در ادامه این بخش از سلامت روان سایت آکسان پلاس با دلایل ایجاد عصبانیت و راه های کنترل عصبانیت آشنا خواهید شد.

دلایل ایجاد عصبانیت عبارتند از:
- حسادت
- کم حوصلگی و کم ظرفیتی
- ضعف و ناتوانی مزاج
- عدم اعتماد به نفس و خودکمبینی
- حساسیتهای افراطی
- منفی بافی و سوء ظن به دیگران
- همانندسازی و تقلید از والدین، همسالان و همکلاسان
- و...
دلایل رایج برای عصبانیت شامل کار زیاد، خستگی، گرسنگی و تشنگی هستند به همین دلیل در این بخش به بهترین و بدترین مواد غذایی برای داشتن آرامش اعصاب و روان اشاره خواهیم کرد. یکی از روش های تأمین آرامش روان و کنترل تنش های عصبی استفاده از غلات و سبزی ها است. مصرف زیاد گوشت و غذاهای سرخ شده، فرد را عصبی و تندخو می کند و در بین بدترین غذاها برای اعصاب و روان فست فودها بیشتر از همه تاثیر گذارند.
کاهش عصبانیت
مصرف ویتامین های گروه B در کاهش عصبانیت و خستگی مفید است. مصرف ویتامین های گروه B در افزایش یادگیری نیز مؤثر است. استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B در تغذیه روزمره در کاهش عصبانیت، پیشگیری و درمان افسردگیو خستگی مفید است. بهترین منابع ویتامین B جگر، گوشت گوساله، ماهی، مرغ، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو، جوانه گندم، حبوبات، غلات، شیر و لبنیات، گوجه فرنگی، کاهو، هویج، قارچ، انواع میوه و دانه ها و مغزهای روغنی هستند.
استفاده از غلات گیاهی و سبزی ها یکی از روش های تأمین آرامش روان و کنترل تنش های عصبی است زیرا این مواد غذایی نقش مهمی در کاهش استرس دارند. شیرینی ها جزو خوردنی های استرس زا هستند. همچنین مصرف شیرینی ها علاوه بر افزایش قند خون ترشح انسولین در بدن را افزایش می دهد که این حالت منجر به ایجاد استرس در افراد می شود. غذاهای آماده و فوری و به خصوص نوشابه های گازدار قند خون را افزایش می دهد که همین امر در ایجاد استرس و تنش های عصبی نقش بسیاری دارد.
متخصصان معتقدند که کم کاری و یا پرکاری غده تیروئید و نامنظم بودن فعالیت هورمون ها از دلایل اصلی عصبانیت در زنان هستند که باید با انجام آزمایشات تشخیص و درمان شوند.
سایر مطالب مرتبط با سلامت روان را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.