ایمنی رنگهای خوراکی مصنوعی، یکی از موضوعات بسیار بحث برانگیز است. برخی رنگهای خوراکی مصنوعی ممکن است حاوی آلایندههای سرطانزا باشند. در شرایطی که رنگهای خوراکی در مطالعات «سمیت» هیچ گونه عوارض جانبی نشان ندادهاند، برخی نگرانیها درباره احتمال وجود آلایندهها در رنگها وجود دارند. با بخش طب سنتی سایت آکسان پلاس همراه باشید.

ممکن است رنگهای قرمز 40، زرد 5 و زرد 6 حاوی آلایندههایی باشند که به عنوان مواد سرطانزا شناخته میشوند. «4-آمینوبیفنیل» و «4-آمینوآزوبنزن» مواد بالقوه سرطانزایی هستند که در این رنگهای خوراکی یافت میشوند. وجود این آلایندهها در رنگهای خوراکی مجاز است زیرا سطوح آنها در حدی است که ایمن در نظر گرفته میشود.
رنگهای خوراکی مصنوعی چه ارتباطی با آلرژی دارند؟!
برخی رنگهای خوراکی مصنوعی، بر اساس تحقیقات انجام شده میتوانند زمینهساز واکنشهای «آلرژیک» شوند. رنگ زرد 5 که به نام «تارترازین» شناخته میشود به عنوان علت «کهیر» و نشانههای «آسم» شناسایی شد. افرادی که به «آسپرین» آلرژی دارند، احتمال بیشتری دارد که به رنگ «زرد 5» نیز آلرژی داشته باشند.
به طور معمول واکنشهای «آلرژیک» جان فرد را تهدید نمیکنند. با تمام این تفاسیر، اگر نشانههای یک آلرژی را دارید، حذف رنگهای خوراکی مصنوعی از رژیم غذایی میتواند ایده خوبی باشد. رنگهای «قرمز 40»، «زرد 5» و «زرد 6» در میان پرمصرفترین رنگهای خوراکی قرار دارند و سه گزینهای هستند که احتمال بیشتری دارد موجب یک واکنش «آلرژیک» شوند.
سایر مطالب مرتبط با طب سنتی را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.