یکی از بزرگترین بناهای خشتی جهان «ارگ رایِن» میباشد. این بنای تاریخی بزرگ با مساحت بیش از بیست و دو هزار مترمربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از «ارگ بم» است که هرساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. «ارگ راین» در جنوب غربی شهر کنونی «راین» در استان «کرمان» قرار دارد. این بنای خشتی تا حدودی به ارگ تاریخی «بم» شبیه است و بر بالای تپهای قرار دارد. با آکسان پلاس همراه باشید.

تاریخچه ارگ راین
یکی از مهمترین آثار تاریخی کهن راین «قلعه راین» است و بر وجود «راین» قبل از اسلام مهر تأیید مینهد. گفته میشود قدمت آن به دوره «ساسانیان» بر میگردد. در تاریخ کرمان، از «قلعه راین» در قرن اول هجری قمری نام برده شدهاست. قلعههایی با قدمت و سابقه بیشتر در این محل وجود داشته که بر اثر حوادث طبیعی از بین رفتهاند. «ارگ راین» یک از دژهای فرمانروایی «میرزا حسین خان(راینی)» در زمان «نادر شاه افشار» و پسر او «محمد علی خان» در زمان «زندیه» بوده است. این ارگ پس از سرنگونی زندیه به دست «آغا محمد خان قاجار» جای زندگی نوادگان «میرزا حسین خان نامی» بوده که هنوز گروهی از آنان در این شهر و البته بیشترشان در شهر کرمان ساکن هستند. فرمانروایی پدر و پسر در این ولایت نشان از محبوبیت آنان در این سرزمین داشته تا آنجا که این ارگ در بسیاری از منابع با نام «ارگ میرزا حسین خان» نامگذاری شده است.
نقشه قلعه راین
قلعه راین تقریباً مربع شکل بوده و با چندین برج در اطراف مزین شده است . دور تا دور قلعه را حصاری در برگرفته که ارتفاع آن بیش از ده متر میباشد. تنها ورودی قلعه از قسمت شرقی است که با سر در بزرگ و باشکوه به محوطه داخلی راه دارد.
عناصر قلعه عبارتاند از:
- بازار
- اصطبل (تابستانی و زمستانی)
- زورخانه
- خانههای اعیانی
- محله عامه نشین
این قلعه بخش عامه نشین و اعیان نشین داشته و فضاهای معماری مورد نیاز مردم مانند زورخانه، مسجد و اصطبل در آن دیده میشود و مصالح کلی آن خشت خام است.
سایر مطالب مرتبط با سفر و گردشگری را در سایت آکسان پلاس مطالعه کنید.